Du är i gott sällskap!

Över 1000 medlemmar verksamma i ett 30-tal olika terapier.

0
Glada medlemmar
0
Sökningar idag
0
Bokningar
0
Förfrågningar

Dina medlemsförmåner:

 • Certifieringsprov som ger dig rätt till titeln Kvalitetssäkrad Terapeut (valfritt att göra, läs mer nedan)
 • Du blir sökbar i Svenska Friskvårdsförbundets terapeutregister som marknadsförs på mässor, i tidningar och på sociala media.
 • En liten marknadsföringskurs.
 • Logotyp för din hemsida och trycksaker.
 • Ett fint medlemsbevis.
 • Tidningen Kurera till din brevlåda.
 • Bra rabattavtal via Visma! Tanka bilen, boka hotell och billigare inköp. Läs mer här!

Som terapeut är det viktigt att ha rätt försäkringslösning både för dig själv och för dina klienter. Som medlem hos oss ingår ansvars- och behandlingsskadeförsäkring som standard. Därefter kan du själv eller i samråd med våra försäkringsrådgivare på Adekvat välja att lägga till ytterligare försäkringslösningar. Vi är heltäckande från praktikförsäkring för dina inventarier till personliga försäkringar för dig själv. Dessutom är vi bara ett telefonsamtal bort för att hjälpa dig om du råkar ut för ett problem eller en skada.

 • Ansvars- och behandlingsskadeförsäkring ingår i medlemskapet.
 • Rådgivning för att du ska få den bästa försäkringslösningen och känna dig trygg.
 • Råd och hjälp när det uppstår problem.

Läs mer om våra försäkringar här

För att kunna söka medlemskap behöver du ha en yrkesutbildning inom någon av våra godkända terapiformer. Din utbildning måste i grunden omfatta minst 250 studietimmar varav grund och terapispecifik utbildning i anatomi och fysiologi motsvarande 75 studietimmar. Vissa terapiformer kan kräva fler utbildningstimmar.

Om din skola är godkänd och medlem hos oss så går din ansökan genom gräddfilen. Har du läst på någon annan skola så tittar vår utbildningsansvarig på dina papper och godkänner eller kommer med förslag till kompletteringar.

Du som studerar kan bli elevmedlem medan du som redan är terapeut ansöker om att bli yrkesverksam medlem.

Kontakta oss för att höra om din utbildning är godkänd.

.

Närmare 30 stycken, faktiskt! Olika former av massage som till exempel svensk klassisk massage, Kilden healingmassage, CNM-massage, hästmassage, hundmassage med flera. Dessutom taktil terapi, taktil massage, akupunktur, akupressur, aromaterapi, Ayur-Veda, Bowenterapi, Friskvårdterapi, hudvård, fytoterapi, healing, homeopati, kostrådgivning, kinesiologi, näringsterapi, Shiatsu, SPA -Terapi, Tui-Na, zonterapi & reflexologi, öronakupunktur, coaching, hypnoscoaching, laserterapi och mobilisering.

Kontakta oss för att se om din utbildning är godkänd.

Som medlem kan du ansöka om stipendium för vidareutbildning hos någon av de skolor som är anslutna till Svenska Friskvårdsförbundet. Stipendium beviljas med högst 3000 kronor för den som varit medlem och yrkesverksam i mer än 3 år. Kontakta kansliet för mer information.

Om du saknar kunskaper i basmedicin så erbjuder vi en självstudiekurs baserat på en digital version av Medicin 1 och 2. Kursen kan startas när du vill och du bestämmer själv studietakt. Läs mer om kursen här.

Medlemsförmåner

Som ny medlem får du ett antal förmåner som hjälper dig att få skjuts på din verksamhet. Allt ingår i medlemsavgiften inklusive ansvars- och behandlingsskadeförsäkring, service och rådgvning från Svenska Friskvårdsförbundets kansli med mera. Vad väntar du på? Bli medlem idag!

Kvalitetssäkrad Terapeut

Kvalitetssäkring innebär att vi kontrollerar dina kunskaper inom områden som patientsäkerhet, hygien, lagar och regler samt basmedicin. Det är ett komplement till din examen från din skola där du redan avgett prov i de ämnen som är aktuella för din terapiform. Provet gör du online på något lämpligt ställe där du har en provvakt som kan intyga att du inte använt några hjälpmedel.

För dig som upphandlar friskvårdsbehandlingar till företag eller institutioner så är Svenska Friskvårdsförbundets kvalitetssäkring ett bevis på att du får en professionell terapeut som du kan lita på.

Certifieringsprovet för att bli Kvalitetssäkrad Terapeut ingår i medlemskapet men är naturligtvis frivilligt att göra.

 • För att kunna certifierad behöver du först och främst en godkänd slutexamen i någon av Svenska Friskvårdsförbundets yrkesterapier.

 • Du måste också vara fullvärdig medlem i Svenska Friskvårdsförbundet med godkänd försäkring.

 • Slutligen behövs ett godkänt teoretiskt prov som du genomför online.

Vanliga frågor och svar

För att kunna bli medlem i förbundet krävs att du läser eller läst en godkänd utbildning. Om din skola är godkänd och medlem hos oss så går din ansökan genom gräddfilen. Har du läst på någon annan skola så tittar vår utbildningsansvarig på dina papper och godkänner eller kommer med förslag till kompletteringar. Du som studerar kan bli elevmedlem medan du som redan är terapeut ansöker om att bli yrkesverksam medlem.

Kontakta oss för att höra om din utbildning är godkänd.

Ett skolmedlemskap hos Svenska Friskvårdsförbundet är ett kvalitetsmärke. Din skola är godkänd och dina elever likaså. Du får dessutom möjligheten att gruppansluta elever till ett förmånligt pris och därmed se till att de har en täckande ansvars- och behandlingsskadeförsäkring för sina elevbehandlingar. Fint både för tryggheten men också för din skolas anseende.

Kontakta oss så kan vi berätta mer.

Vi har en bra relation med andra förbund och för en dialog med de största där vi diskuterar gemensamma frågor och framtiden för vår bransch.

Marknadsföring och bollplank

Vi vill hjälpa dig så mycket som möjligt med de resurser som vi har. Därför jobbar vi aktivt med att marknadsföra vårt terapeutregister där dina klienter kan hitta dig. Vi finns på större mässor, annonserar i tidningar, på nätet och sprider budskapet om våra duktiga terapeuter på så många sätt som möjligt. 

Att vara småföretagare kan innebära en del utmaningar. På kansliet sitter kunniga människor som kan fungera som bollplank när du behöver ventilera något. De kan också sätta dig i kontakt med andra personer som har specifik kompetens inom olika områden. Vi finns inte längre bort än ett telefonsamtal eller en epost. Välkommen att höra av dig!